onsdag 17 mars 2010

Oroade ungdomar ökar

Framtiden, drömmar, utbildning, karriär, arbete?

Många frågor men få svar. En ungdom tänker mycket, den tänker på allt och fram för allt om framtiden.
I aftonbladet idag står det att det inte är många som får jobb direkt efter studenten. De flesta pluggar vidare, inte för att de vill utan för att det inte finns några jobb. Eftersom det inte finns några jobb börjar ungdomarna istället arbeta svart för att kunna skrapa in sin egen slant eftersom inte studiebidragen räcker. De slutar pluggar och fortsätter istället med sina kriminella handlingar. Dagens lågkonjunktur kan alltså leda till hemska följder och inte bara arbetslöshet. Hur länge ska det fortsätta såhär frågar man sig om och om igen?
Personligen är jag inte rädd för lågkonjunkturen än, men snart kommer kanske jag också drabbas. Man märker redan hur sommarjobben sjunker, man måste vara ute i god tid om man ska få någonting alls. Det är ju inte direkt som förr i tiden när man bara gick in i en trevlig affär och frågade om man skulle kunna få en anställning där och så fick man det några dagar senare. Låter osannolikt idag.
De utbildningar som man kan få jobb direkt efter studenten är främst byggteknik och den utbildningen som är nästintill omöjlig att få arbete direkt efter gymnasiet är historisk filosofi. Det stod även i tidningen för några dagar sedan att de som pluggar ekonomi också skulle få svårt att få jobb, fastän att ekonomi är så brett och väldigt viktigt att kunna så finns det alltså knappt om det också, konstigt kan man tycka.
Mitt tips till alla där ute som är oroliga för framtiden är att skaffa så mycket kontakter som möjligt, det är alltid bra att känna många som kan hjälpa en. Dessutom vill jag förmedla att istället för att oroa sig för arbeten och framtiden ska man leva i nuet och älska dagen som den vore den sista!

NJUT!

1 kommentar:

  1. Bra att du funderar över hur du själv påverkas av lågkonjunkturen. Ett bra tips är att man försöker studera och skaffa sig utbildning under lågkonjunkturer för att sedan vara färdigutbildad när konjunkturen vänder.

    SvaraRadera